054-6400043
הספר "דיאטה?! הצחקת אותי"
Humor Development online
תשלום מקדמה לשריון תאריך לסדנה
קורס מנחי יוגה צחוק
פיתוח הומור למרצים ומנחים
כרטיסי ברכה
מארזי שוקולד
תשלום באשראי
מגנטים - דיאטת הצחוק
סדנת הומור למנחי יוגה צחוק
4 מגנטים "דיאטת הצחוק"
תשלום באשראי

 

יש הנותנים בשמחה, והשמחה היא שכרם
ועל כך תבורכי. נתינה מסוג זה מחממת
את הלב, ואנו מחזקים את ידך על כך.

 

פאי לימון עם כול הפטנטים


 
פאי לימון, כמו שצריך

הביקוש לחמוץ מתוק הזה בשיאו.  הלימונים קיימים בשוק לאורך כול השנה, וניתן לאכול את פאי הלימון הזה מייד עם הכנתו וכאשר הוא קר מהמקרר או המקפיא. ניתן לעטוף אות בשכבת מרנג (קצף של נשיקות מתוק שנצרב בעזרת ברנר) או לשחק עם הצבע הלימוני ולתת לו קישוטי שוקולד יפים בצורות שונות. 

בסדנאות הבישול של שוקוהוליק אנחנו מכינים גם פאי לימון, עוגות ומתוקים אחרים 

אז הנה המתכון המלא לפאי לימון, עם כול התוספות והפטנטים:

לבצק פריך:

200 גר` קמח

100 גר` מרגרינה

1 ביצה שלמה

5 גר` מלח

1 כף מים

20 גר` סוכר

אופן ההכנה: במיקסר מכניסים ומקציפים ראשונים במהירות גבוהה  את הסוכר המרגרינה והמלח למספר דקות עד לאיחוד, מוסיפים את הביצה מעורבבת במים במידות קטנות ומעבירים לאחר איחוד הביצה והמים למהירות נמוכה.  מוסיפים קמח במספר פעימות  עד שנבלע ולא יותר.

נותנים לבצק לנוח בחוץ בחורף או במקרר בקיץ לחצי שעה.

מרדדים לעלה בעובי 1/2 סנטימטר, מניחים על תבנית בעזרת מערוך ומצמידים לדפנות.   כאן אפשר להשתמש באפייה עיוורת שמשמעותה להכניס משקולת בדמות קטניות על הבצק ולאפות לכ-5 דקות עד שהבצק מתקשה (על מנת שלא יפלו הדפנות).  את הקטניות נניח על שכבה כפולה של נייר כסף שהנחנו על הבצק.

לאחר האפייה העיוורת מורידים את נייר הכסף ואת הקטניות ואופים עוד 5 דקות לאפייה טובה גם לתחתית שהייתה תחת נייר הכסף.

חשוב: האפייה צריכה להיות מלאה ולא חלקית, מאחר ואין אפייה נוספת ללימון בתוך הבצק.

במקביל לשתי האפיות מכינים את מלית הלימון שתיכנס לבצק ולשם כך צריך:

מלית לימון (אפשר לאכול גם עם כפית, ילדים מאוד אוהבים את זה):

לחלק א`- 200 מ"ל מים, 100 מ"ל מיץ לימון וגרד לימון, 200 גר` סוכר וקורט מלח.

לחלק ב`- 30 גר` קורנפלור, 3 חלמונים +50 מ"ל מים.

מהלך ההכנה:

מערבבים את כול מרכיבי חלק א` ביחד ומרתיחים בסיר, בזמן ההרתחה מכינים תערובת של מרכיבי חלק ב` ומערבבים עד לאחידות ומונעים גושים.

יוצקים מצקת מלאה של חלק א` לתוך חלק ב` לשם השוואת טמפ` ומערבבים ואז עושים ההפך ואת כול התערובת של חלק ב` יוצקים לתוך הסיר עם חלק א` ומערבבים עד לרתיחה והתעבות התערובת.

את תערובת המילוי יוצקים על בצק הפאי שהכנו בעודם חמים ומכניסים לתנור לעוד 10 עד 14 דקות.

ראה תמונה ללא מרנג, לאחר יציקת הלימון והתקשותו:

מרנג (מכאן שמו LEMON MERINGUE):

לאחר סיום שני השלבים הראשונים, מצננים את הבצק והמלית ויוצרים את המרנג. 

המרכיבים:

 3 חלבונים ו-משקל כפול של סוכר (רצוי אבקת סוכר).

מקציפים במהירות גבוהה ביותר כ-5 דקות ויותר (עד 10).

כדאי להוסיף קורט מלח לחלבונים בזמן ההקצפה או מעט מיץ לימון. זה נותן קצף קשיח יותר, למרות שיש האוהבים אותו אוורירי ולא מאוד נוקשה
 

ניתן לשפוך את המרנג סתם כך כמו עננים מעל או לזלף באיטיות בנטיפים בעזרת שק זילוף עד למילוי כול החלק העליון.

למי שיש ברנר ניתן להשחים ליופי או להכניס לגריל שהודלק מראש (כמו סלאמנדר) לכ-2 דקות או עד השחמה לפני ההגשה.
 

הערה: ציפוי המרנג לא מחזיק יפה מעמד ללא אפייה ולכן רצוי לזלפו ממש לפני ההגשה.

עצה שוקולדית:
ניתן גם להגיש ללא מרנג ולהוסיף זילוף שוקולד רך ומטומפרר בצורות שונות וליצור פרצוף סמיילי כמו בדוגמא או דוגמת פרח חמנייה, שמש צהובה ועוד כיד הדימיון הצהבהב.
העיקר שיהיה פאי לימון בצבע לימון (אגב, פאי תפוז יוצא בצבע כמעט לימוני ויש צורך לחזק את הצבע הכתום והטעם התפוזי, מפני שהוא מתפרק ונעלם בבישול).
בתיאבון....יובל

רוצים ליהנות בסדנת בישול? נסו את סדנאות הבישול של שוקוהוליק 

 

 



 
 
הרשמו לרשימת התפוצה
להרשמה אנא הקלידו את כתובת
הדוא"ל שברשותכם:
   שלח
צרו קשר:
 דבי ינקו חדד - צחוקולטיירית
0546400043
 debbie.iancu@gmail.com
עקבו אחריי:
פייסבוק
יוטיוב
 






 
לייבסיטי - בניית אתרים